Haring, een ware delicatesse in Nederland, staat bekend om zijn unieke smaak en veelzijdigheid in de keuken. Naast de traditionele manier van het eten van haring, zoals op een broodje met uitjes en zuur, zijn er talloze andere creatieve manieren om van deze heerlijke vis te genieten, vooral tijdens de lunch. In dit artikel delen we vijf verrukkelijke lunchgerechten met haring die je zeker moet proberen.

Haring Poke Bowl

Een Poke Bowl is een kleurrijk gerecht dat zijn oorsprong vindt in Hawaï en wereldwijd populair is geworden. Het is een kom vol verse ingrediënten, perfect voor een gezonde en smakelijke lunch. Voor een twist aan de traditionele Poke Bowl voegen we haring toe als eiwitbron. Snijd verse haringfilets in blokjes en marineer ze in een mengsel van sojasaus, sesamolie en rijstazijn. Serveer de gemarineerde haringblokjes boven op een bedje van sushirijst, samen met avocado, komkommer, edamame bonen en radijsjes. Werk af met een scheutje sriracha-mayonaise en sesamzaadjes voor een onweerstaanbare lunchervaring.

Haring wraps met appel en rucola

Een snelle en eenvoudige lunchoptie zijn deze heerlijke haring wraps met een frisse twist van appel en pittige rucola. Begin met het verspreiden van een laagje roomkaas over een tortillawrap. Leg vervolgens plakjes verse haring op de roomkaas en beleg met dunne plakjes appel en een handvol rucola. Rol de wrap stevig op en snijd hem in plakjes voor een handzame en smaakvolle lunch. De combinatie van romige roomkaas, zoute haring, knapperige appel en pittige rucola zorgt voor een perfect gebalanceerde smaakexplosie. Wil jij een lekkere lunch bestellen in Sliedrecht of omgeving? Kijk dan eens naar het aanbod broodjes en salades van Lunch.nl om te laten bezorgen.

Haring salade niçoise

Een klassieke Niçoise salade krijgt een moderne twist door het toevoegen van verse haringfilets. Begin met het bereiden van een basis Niçoise salade met ingrediënten zoals gekookte sperziebonen, cherrytomaatjes, hardgekookte eieren, zwarte olijven en gekookte aardappelen. Voeg vervolgens stukjes gemarineerde haring toe aan de salade voor een extra dosis smaak en gezonde vetten. Maak een eenvoudige dressing van olijfolie, dijon-mosterd en citroensap en besprenkel deze over de salade voor een verfrissende smaak. Deze Haring Salade Niçoise is een vullende en voedzame lunchoptie die perfect is voor een warme zomerdag.

Haring toast met avocado en ei

Een luxe lunchgerecht dat eenvoudig te bereiden is, is deze haring toast met romige avocado en zachtgekookt ei. Begin met het roosteren van sneetjes volkorenbrood en besmeer ze royaal met rijpe avocado. Leg plakjes verse haring boven op de avocado en plaats daarbovenop een zachtgekookt ei. Breng op smaak met een snufje zout, peper en een scheutje citroensap voor een verfrissende twist. Deze haring toast is een uitgebalanceerde maaltijd boordevol gezonde vetten, eiwitten en vezels, perfect voor een voedzame lunch.

Haring quinoa bowl met geroosterde groenten

Quinoa is een voedzame en veelzijdige graansoort die perfect samengaat met de intense smaak van haring. Voor deze heerlijke lunchbowl rooster je een mix van seizoensgroenten zoals paprika, courgette en rode ui in de oven tot ze zacht en licht gekaramelliseerd zijn. Meng de geroosterde groenten met gekookte quinoa en voeg stukjes gemarineerde haring toe voor een eiwitrijke boost. Werk af met een handvol verse kruiden zoals peterselie en munt, en besprenkel met een dressing van olijfolie en balsamicoazijn. Deze Haring Quinoa Bowl is een voedzame en smaakvolle lunchoptie die zeker in de smaak zal vallen.